Garaget International - A Podcast with Magnus Sundemo

Garaget ”julspecial” med Magnus Sundemo

I detta avsnitt byter Magnus stol med Maria Guttman som tar på sig rollen som den som leder samtalet. Magnus berättar om sina 37 år på Volvo och vad som har motiverat och inspirerat honom i sitt uppdrag som både medarbetare och fackordförande. Välkommen med i ett samtal med ombytta roller.

Direct download: Magnus_Sundemo_.m4a
Category:general -- posted at: 5:11am EST

Volvo Cars nya personalchef Hanna Fager (Sr.Vice President) gästar Garaget denna vecka. I en öppenhjärtig intervju delar hon frikostigt med sig av sina drömmar och sina planer om framtiden i sin nya roll som HR:s främsta företrädare i vår företagsledning. Hon ser ljust på framtiden men ser också stora behov att utveckla vår organisation vidare för att trovärdigt kunna kalla oss ”The employer of choice” . Missa inte detta spännande och intressant samtal!

Direct download: Hanna_Fager.m4a
Category:general -- posted at: 2:13am EST

Här kommer ett nyinspelat avsnitt av Garaget med Ida Ståhl. Ida är nyanställd sedan i höstas och del i ett av våra Graduate-program och en av våra yngsta medlemmar och medarbetare. Det var jättespännande att höra hur en ung nyanställd medlem ser på Volvo Cars och vilka förväntningar hon har på företaget och vad hon vill bidra med. Varför valde hon Volvo som arbetsgivare och vad är viktigt som ung när man väljer sin första arbetsgivaren efter examen? Det och mycket mer talade vi om. Välkommen till ett intressant samtal mellan en som varit anställd +37 år och en som varit anställd 3 månader.

Direct download: Ida_Sthl.m4a
Category:general -- posted at: 10:26am EST

Katarina har en lång karriär på Volvo Cars och har verkligen utnyttjat möjligheten att flytta runt i företaget och har jobbat på allt från Market Intelligence i vår marknadsorganisation till att vara chef inom vår R&D-organisation. Hon delar frikostigt med sig av sina erfarenheter och ger också sin syn på de utmaningar som vi står inför just nu. Hennes goda ledarskap har uppskattats av många under åren och vi talar en del om vad som är viktigt för ett gott ledarskap som är uthålligt. Välkommen med i ett intressant samtal!

Direct download: Katarina_Adkercreutz.m4a
Category:general -- posted at: 5:18am EST

För ett och ett halvt år sedan bestämde sig Pontus Berger att ta tjänstledigt från sitt jobb som controller på Volvo Cars. Pontus har engagerat sig som aktiv och ledare inom innebandyn hela sitt vuxna liv och såg dokumentären av Fredrik och Filip, ”Trevligt folk” som handlade om vad som hände i Borlänge när en eldsjäl startade ett Somaliskt Bandylag med nysvenskar från Somalia med målet att delta i Bandy-VM. Det som inspirerade Pontus var att flera av killarna i laget hade börjat på innebandygymnasiet och påbörjat en utbildning som ju är en inträdesbiljett för att få ett jobb och bli en del av vårt samhälle. Han startade från blankt papper med organisationen ”Idrott för Integration” och ansvar nu för ett innebandylag och innebandysektionen inom Bergsjöns SK (tidigare Somalia SK). Han har fantastiska idéer om hur vi skall skapa en bättre stad och ökad integration och att Volvo Cars och vi som jobbar här kan betyda ännu mer än vad vi redan gör. Välkommen med i ett viktigt samtal!

Direct download: Pontus_Berger.m4a
Category:general -- posted at: 4:07am EST

In this week's episode of The garage our new chairman in the Academics Union Anna Margitin is the guest and talks about herself, her background and what is her heart issues as newly elected. Anna calls for dialogue with all of our members. Welcome to the pod!

Direct download: Anna_Margitin_eng.m4a
Category:general -- posted at: 8:51am EST

I veckans avsnitt av Garaget är vår nya ordförande Anna Margitin gäst och berättar om sig själv, sin bakgrund och vad som är hennes hjärtfrågor som nyvald ordförande i vår Akademikerklubb. Anna efterlyser dialog med er medlemmar. Välkommen att lyssna.

Direct download: Anna_Margitin.m4a
Category:general -- posted at: 8:46am EST

I veckans avsnitt av Garaget får ni träffa Per Carleö, marknadschef på Volvo Personvagnar Sverige. Vi talar om den spännande resan med utvecklingen av Volvos varumärke i Sverige och framgångarna de senaste åren. Per berättar om hur vi fick kontakt med Zlatan och hur fått tänka nytt för att få våra mottagre att vilja titta och lyssna på våra budskap. Spännande och mycket intressant!

Direct download: Per_Carleo.m4a
Category:general -- posted at: 5:23am EST

I detta avsnitt av Garaget får ni träffa Kristian Elvefors, VD för Volvo Personvagnar Sverige. Vi talar om den spännande resan med utvecklingen av Volvos varumärke i Sverige och framgångarna de senaste åren. Kristian berättar också om sitt ledarskap och hur viktigt han anser att kulturfrågorna är. Vi avhandlar även utmaningarna med ny teknik och vart kunderna är på väg i framtiden. Välkommen med i ett spännande samtal.

Direct download: Kristian_Elvefors.m4a
Category:general -- posted at: 8:12am EST

I veckans avsnitt av Garaget får ni träffa Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande sedan ett halvår. Vi talar om fordonsindustrins betydelse för Göteborg och om möjligheterna att utveckla ett mer konstruktivt samspel mellan kommunledningen och kommunens i särklass största privata arbetsgivare. Vi talar också om Ann-Sofies bakgrund som truckförare och montör på Volvo och vad det betytt för hennes politiska gärning och skolning. Hur kommer Göteborg se ut om 10 år? Hur kan Ann-Sofie stödja Volvo Cars att fortsätta expandera och bli en del i lösningen och en testbänk för framtida mobila hållbara lösningar? Det och mycket mer talar vi om i detta samtal. Välkommen med i samtalet!

Direct download: Ann-Sofie_Hermansson.m4a
Category:general -- posted at: 4:58am EST

I veckans avsnitt av Garaget får ni träffa Hans Göran Milding. Hans Göran är ansvarig för vår strategi för alternativ till traditionella drivkällor som elbilar och hybrider. Hans Göran är även vår talesperson externt i dessa frågor och är ute och möter journalister, politiker och leverantörer. Vi talar om hur vi kan vara trovärdiga i vårt budskap och varför vi inte har fler ladd-platser på våra parkeringar. Hur kommer företag som Google och Apple påverka utvecklingen av framtidens elbilar och håller Teslas aggressiva plan med sin nya relativt billiga Model 3. Det och mycket mer talar vi om i veckans avsnitt av Garaget. Välkommen med i samtalet!

Direct download: Hans_Goran_Milding.m4a
Category:general -- posted at: 4:10am EST

In this week's episode of The garage you will meet the legendary designer Peter Horbury. Peter was responsible for the modernization of Volvo's design starting in the early 90s and was then our head designer until 2002 when he moved to Ford in North America. After a brief comeback as Volvo's design director in 2009, Peter is now responsible for the design of Geely’s cars. The success has not been waiting to come, and in 2016 a domestic car in China was for the first time in history elected to be “The Car of the Year in China" and it was Peter Horbury Geely creation GC9 who won this prestigious price. We talk about everything from corporate cultures to leadership and how it is to create a completely new design profile for a new car with extremely short history. We also talk about how we can separate the design language for the two brands Geely and Volvo, as we now share the common CMA platform. Welcome to the conversation!

Direct download: Peter_Horbury.m4a
Category:general -- posted at: 2:55am EST

I veckans avsnitt av Garaget får ni träffa Keith Schäfer, nyligen hemkommen från sitt jobb som marknadschef i vårt säljbolag i Malaysia och med en bred erfarenhet från ett antal olika marknader som Ryssland, Asien Sverige, Nordamerika mm. Vi förde ett samtal om hur Volvo uppfattas ute i världen och vilka våra kunder är. Hur det är att komma hem till huvudkontoret och vad vi kan lära av varandra? Välkommen med i ett intressant samtal!

Direct download: Keith_Shafer.m4a
Category:general -- posted at: 5:14am EST

I veckans avsnitt av Garaget får ni träffa Lars Danielsson, chef för affärsområdet ”Asia Pacific” stationerad i Shanghai i Kina. Det är tredje intervjun med ”Garaget on tour” och jag träffade Lars i Beijing i måndags i samband med att bolagsstyrelsen hade möte där och också besökte bilmässan i Beijing. Lars kom till Kina 2010 för att bygga vår fabrik i Chengdu men uppdraget har växt dramatiskt sedan dess och nu basar han inte bara för den industriella strukturen utan också för hela affärsområdet och försäljningen i hela Asia Pacific området och i länder som Japan, Thailand, Australien, Malaysia och många fler. Vi talar om det nya uppdraget, erfarenheterna under åren i Kina och vilka utmaningar som ligger framför. Introduktionen av XC90 har inte riktigt gått enligt plan men Lars är övertygad om att man nu är på rätt spår och att försäljningsmålen för 2016 kommer nås. 

Direct download: Lars_Danielsson_2.m4a
Category:general -- posted at: 9:59am EST

Anders Tylman är chef för Volvo Cars koncept-center I LA Kalifornien. Vi talar om heta trender inom bilindustrin, mobilitet och innovationskraft I en av världens smätdeglar. Välkommen med I samtalet.

Direct download: Anders_Tylman.m4a
Category:general -- posted at: 6:47am EST

Samtal med Bodil Eriksson ansvarig för corporate communication på Volvos huvudkontor i Amerika.

Direct download: Bodil_Eriksson_2016.m4a
Category:general -- posted at: 3:05am EST

In this week's episode of The garage you will meet our design manager Thomas Ingenlath. Thomas has been our design director in four years and he has over these years together with his design team managed to create a unique design language for our new SPA-cars that are highly appreciated and proved to be a tremendous success! I ask him if he already has peaked his performance but he replies that he has very much left before he feel satisfied with what he had achieved. It was no easy decision to move to Volvo, but Thomas is a person who likes challenges and who want to try his wings when he gets the chance. We also talk about the Volvo culture and how Thomas leadership function in this environment. Interesting and exciting. Thomas was very open in our conversation and it is far from just the obvious answers. Welcome to the conversation.

 

Direct download: Thomas_Ingenlath.m4a
Category:general -- posted at: 5:41am EST

I detta avsnitt av Garaget får ni träffa Henrik Green som är ansvarig för Volvos produktplanering och våra nyvagsnprojekt. Henrik har gjort en kometkarriär inom Volvo och är en av strategierna bakom Volvo lyckade 4-cylinder strategi. Välkommen med I samtalet.

Direct download: Henrik_Green.m4a
Category:general -- posted at: 10:16am EST

Hans-Olov Olsson är en av  arkitekterna bakom "det nya "Volvo" och djupt inblandade i processen när Geely blev ägare för drygt fem år sedan. Hans-Olov har 50 års erfarenhet från Volvo. Fokus i samtalet är resan de senaste fem åren men också utmaningarna som väntar efter 2020. Välkommen med i samtalet.  

Direct download: Hans-Olov_Olsson.m4a
Category:general -- posted at: 8:25am EST

Anneli Hultén är kommunstyrelsens ordförande i Goteborg och har haft stort inflytande på alltifrån infrastrukturen i Goteborg, synen på bilismen och kommuniaktionerna till klimatet för företagande i Goteborg och utformandet av den omdebatterade Västlänken. Allt detta samtalar vi om. Välkommen med i samtalet.

Direct download: Annelie_Hulten.m4a
Category:general -- posted at: 8:53am EST

1