Garaget International - A Podcast with Magnus Sundemo

Här kommer ett nyinspelat avsnitt av Garaget med Ida Ståhl. Ida är nyanställd sedan i höstas och del i ett av våra Graduate-program och en av våra yngsta medlemmar och medarbetare. Det var jättespännande att höra hur en ung nyanställd medlem ser på Volvo Cars och vilka förväntningar hon har på företaget och vad hon vill bidra med. Varför valde hon Volvo som arbetsgivare och vad är viktigt som ung när man väljer sin första arbetsgivaren efter examen? Det och mycket mer talade vi om. Välkommen till ett intressant samtal mellan en som varit anställd +37 år och en som varit anställd 3 månader.

Direct download: Ida_Sthl.m4a
Category:general -- posted at: 10:26am EST

Katarina har en lång karriär på Volvo Cars och har verkligen utnyttjat möjligheten att flytta runt i företaget och har jobbat på allt från Market Intelligence i vår marknadsorganisation till att vara chef inom vår R&D-organisation. Hon delar frikostigt med sig av sina erfarenheter och ger också sin syn på de utmaningar som vi står inför just nu. Hennes goda ledarskap har uppskattats av många under åren och vi talar en del om vad som är viktigt för ett gott ledarskap som är uthålligt. Välkommen med i ett intressant samtal!

Direct download: Katarina_Adkercreutz.m4a
Category:general -- posted at: 5:18am EST

För ett och ett halvt år sedan bestämde sig Pontus Berger att ta tjänstledigt från sitt jobb som controller på Volvo Cars. Pontus har engagerat sig som aktiv och ledare inom innebandyn hela sitt vuxna liv och såg dokumentären av Fredrik och Filip, ”Trevligt folk” som handlade om vad som hände i Borlänge när en eldsjäl startade ett Somaliskt Bandylag med nysvenskar från Somalia med målet att delta i Bandy-VM. Det som inspirerade Pontus var att flera av killarna i laget hade börjat på innebandygymnasiet och påbörjat en utbildning som ju är en inträdesbiljett för att få ett jobb och bli en del av vårt samhälle. Han startade från blankt papper med organisationen ”Idrott för Integration” och ansvar nu för ett innebandylag och innebandysektionen inom Bergsjöns SK (tidigare Somalia SK). Han har fantastiska idéer om hur vi skall skapa en bättre stad och ökad integration och att Volvo Cars och vi som jobbar här kan betyda ännu mer än vad vi redan gör. Välkommen med i ett viktigt samtal!

Direct download: Pontus_Berger.m4a
Category:general -- posted at: 4:07am EST

1